Vi gör mer


Hållbara engångsartiklar

Nu kan du sluta leta! Vi har sedan flera år kunnat erbjuda vår kunder milövänliga engångasrtikler som till exempel matlådor, kaffemuggar, bestick, sugrör eller tallrikar. Dessa engångsartiklar görs av fibermaterial (restprodukter från vete eller sockerrör), palmblad eller återvunnen plast. Gör ett medvetet val redan idag!

Miljö och hållbarhet är viktigare än någonsin, vilket inspirerat oss att fortsätta bredda miljösegmentet i vår produktmix. Vi kan idag erbjuda en bättre produkt ur miljösynpunkt för huvuddelen av vårt standardsortiment. För att göra det enkelt att välja ett miljöanpassat alternativ har vi tagit fram take away-konceptet Urban to go, ett sätt för oss att hjälpa våra kunder välja rätt.

Plastbantar du?

Vi har alternativen till nyproducerade produkter av fossil plast. Flera av våra produkter är tillverkade av förnyelsebara råvaror, restprodukter från jordbruket eller av återvunnet material. Idag finns exempelvis fibermaterial som bagasse och pulp vilka består av restprodukter från sockerrör respektive veteproduktion. Bambu och palmblad är andra naturliga material. Flertalet produkter kan återvinnas eller är industriellt komposterbara och själva råvaran är ofta certifierad enligt exempelvis FSC.

 

Som du märker finns det en uppsjö av alternativ att välja mellan, så våga testa något nytt - om du inte redan gjort det! :-)

Hämtboxar i nya material

Take away utan plast? Det är fullt möjligt! Vi har matlådor i helt vanligt papper (kartong) samt i fibermaterial med ursprung från växtriket. Produkter med den tilla trycksymbolen kan profiltryckas med egen logotype.

Artikeln kan profiltryckas med egen logo.

[ Hämtboxar i kartong ]

[ Hämtboxar i fiber ]

Mikroformar i hållbara material

Håll koll på den lilla blå symbolen med vågor på. Den visar att produkten klarar att värmas upp i mikrovågsugn,  jämfört med andra slags artiklar som man bara hämtar varm mat i. Nuförtiden kan man få mikroformar i både fibermaterial och bioplast. Kolla in vårt sortiment!

Artikeln tål uppvärmning i mikrovågsugn.

[ Till mikroformar i fiber ]

[ Till mikroformar i bioplast ]

Bestick av trä

Vi har naturligvis bestick av trä. Prova gärna knivar, gafflar och skedar som är vaxade - det ger en mjukare känsla i munnen. 

[ Till bestick av trä ]

Tallrikar av palmblad

Palmblad är en naturlig, förnyelsebar och biologiskt nedbrytbar råvara. Inga palmer huggs ned, man använder blad som fallit ned av sig själva. Palmbladen rengörs med vatten och formas sedan till skålar, tallrikar och fat - 100% naturligt. Tallrikarna har god styvhet och lätt vikt.

[ Till palmbladstallrikarna ]

Plastglas av returplast

rPET är återvunna PET-flaskor som man använt igen för att göra nya produkter - till exempel plastmuggar. 

[ Till plastglas av returplast ]

Sugrör i flera storlekar och färger

För alla som plastbantar finns sugrör av papper i flera storlekar och färger i Pac:s sortiment. Dessutom har vi nu även sugrör av vass, skördad i Sverige.

[ Till papperssugrören ]

[ Till vassugrören ]