Mumsig Japp-dessert i Amuse-Bouche Square dessertbägare

Gör en enkel och mumsig Japp-dessert och placera i snygga bägare!

Japp-dessert

360 gram Japp-choklad
6 dl grädde
3 dl grädde (till toppingen)
Ferrero Rocher

Gör så här:

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen tillsammans med grädden i en kastrull. Värm på låg värme och rör om ofta så att chokladen inte fastnar i botten utav kastrullen. När allt har smält - ställ i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa sedan upp som "vanlig grädde" tills du har fått en mjuk, fluffig konsistens på moussen. Spritsa ut i dessertformar. Vispa grädde och spritsa ut över moussen. Dekorera med halverade Ferrero Rocher eller annan choklad.

Tips!

Japp-chokladen går att byta ut mot annan choklad, t ex Mars eller varför inte Toblerone?

(Receptet är skapat av Tartspecialisten.se)


2018-08-21