Besök oss på

Fastfood & Café 30-31 jan

Vi visar alternativa mat- och dryckesförpackningar i monter F:09

 

På mässan Fastfood & Café i Kista 30-31 januari är Pac:s tema ”Plastbantar du?”. Endast produkter som minskar plastanvändandet kommer visas upp i montern och det finns många spännande material att klämma och känna på.

Två sådana material är fibermaterialen bagasse och pulp. De är restprodukter från socker- och spannmålsproduktion. Man blandar till en slags pappersmassa och pressar förpackningar av den.

- Fler och fler av våra kunder går över på fibermaterial när det gäller mikroformar och salladsskålar. För hämtboxar går det utmärkt att använda pappersprodukter i kartong, säger försäljningschef Martin Dehnberg.

I temat ryms faktiskt också en del plastprodukter, nämligen de av återvunnen PET, så kallad rPET. Flaskor som återvinns kan få nytt liv i form av matförpackningar och därmed minskar den totala plastförbrukningen och även koldioxidutsläppen i världen.

PLA är en så kallad bioplast som tillverkas genom att stärkelse från majs eller socker konverteras till mjölksyra i en fermenteringsprocess. Den används bland annat till transparenta lock och plastglas samt som beläggning mot väta i produkter av kartong.

Om du vill se alternativa mat- och dryckesförpackningar är du välkommen att besöka Pac i monter F:09.

 

Hämta din digitala biljett här!