Pac-production Sweden AB

Besök oss på

Fastfood & Café 11-12 september

Vi visar alternativa mat- och dryckesförpackningar i monter F:14

 

På mässan Fastfood & Café i Åbymässan Göteborg är Pac:s tema ”Plastbantar du?”. Endast produkter som minskar plastanvändandet kommer visas upp i montern. Många produkter görs idag av fibermaterialen bagasse och pulp. Det är restprodukter från socker- respektive spannmålsproduktion. Man blandar till en slags pappersmassa och pressar förpackningar av den.

- En nyhet är vår kaffemugg där 70% av materialet består av restprodukter från sockerrör. Dessutom visar vi nya träbestick med vaxad yta som ger en bättre känsla, säger försäljningschef Martin Dehnberg.

I temat ryms faktiskt också en del plastprodukter, nämligen de av återvunnen PET, så kallad rPET. Flaskor som återvinns kan få nytt liv i form av matförpackningar och därmed minskar den totala plastförbrukningen och även koldioxidutsläppen i världen. PLA är en så kallad bioplast som tillverkas genom att stärkelse från majs eller socker konverteras till mjölksyra i en fermenteringsprocess. Den används bland annat till transparenta lock och plastglas samt som beläggning mot väta i produkter av kartong.

Om du vill se alternativa mat- och dryckesförpackningar är du välkommen att besöka Pac i monter F:14.

 

Hämta din digitala biljett här!