Vi gör mer


Engångsartiklar - mycket mer än bara plastprodukter

Engångsartiklar har senaste åren blivit föremål för debatt och oftast handlar det om plasten. Men utvecklingen har gått fort framåt och idag finns många andra material att välja mellan - allt från helt vanlig papperskartong till olika slags sammanpressade växtfibrer som annars bara hade kastats eller eldats upp. Det finns alltså många alternativ till plast. Efter användning är återvinning oftast det bästa alternativet. Visste du att man kan återvinna papper upp till sju gånger?

Den första papperstallriken

Men vi tar det från början. Den tyske bokbindaren Hermann Henschel utvecklade flera olika matförpackningar, men den största framgången var papperstallriken som han uppfann redan 1867. Ett stort språng i användningen av engångsartiklar togs 1948 av McDonald's då man bytte ut alla glas, tallrikar och bestick till engångsartiklar för att kunna erbjuda kunderna take away.

Pappersmuggar hindrade smittspridning

Man har hittat skriftliga källor som visar att pappersmuggar tillverkades i Kina redan på 100-talet då man serverade te i dem. Redan då prydde man dem med dekorativa mönster - precis som vi på Pac gör idag när vi hjälper våra kunder stärka sitt varumärke med en profilerad mugg. Den moderna muggen såg ljuset under tidigt 1900-tal då man ville förhindra spridningen av sjukdomar vid gemensamma dricksfontäner. Man marknadsförde till och med engångsmuggarna i annonser med rubriken "This is the Sanitary Age". (Detta är den hygieniska tidsåldern). 

Både hygieniskt och praktiskt

Take away-trenden ökar idag och det går inte att komma ifrån det praktiska med produkter "on the go". Hur skulle vi klara oss utan pizzakartonger och hur ofta köper man glass i något annat än glassbägare? Idag finns inte heller någon ersättare för de genomskinliga plastglas som tydligt visar smoothiens eller juicens fina färg - papper går inte att göra helt transparent. På samma sätt vill många av våra kunder visa upp innehållet i sina sallader och använder därför plastlock så kunden ser vad den köper. Med engångsartiklar slipper man kostnaden för disk och det är både snabbare och smidigare att servera mat i en take-away-förpackning. En hämtbox i kartong kan också fungera som en bärare för varumärket, eftersom den kan profileras med egen logotype. Engångsartiklar är lättare att transportera än till exempel flergångsartiklar av glas och plastfilm och paketering av livsmedel kan minska matsvinnet. 

Hållbart sortiment

Ta gärna en titt i kategorin "Urban to Go" i menyn till vänster. Där har vi samlat en mängd miljösmarta engångsartiklar för take away i material som bambu, papper och returplast. Sugrör finns idag i många olika material som papper och vass. Brödpåsar går att få med pappersfönster som är halvgenomskinligt! Om du undrar över något är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via chatt, telefon 019-175700 eller e-post. Med inloggning i vår webbhandel ser du både priser och lagerstatus och kan naturligtvis handla när det passar dig. Börja handla i vår e-handel genom att fylla i det här formuläret!

 

Bli kund nu ➡️

 

Ring oss på 019-175700

Mejla oss på kontakt@pac.se 

Hitta våra kontaktpersoner i Sverige