Vi gör mer


Hållbara engångsartiklar

Nu kan du sluta leta! Vi har sedan flera år kunnat erbjuda våra restaurang/hotell/cateringkunder milövänliga engångsartiklar som till exempel matlådor, kaffemuggar, bestick, sugrör eller tallrikar. Dessa engångsartiklar görs av fibermaterial (restprodukter från vete eller sockerrör), bambu, palmblad eller återvunnen plast. Gör ett medvetet val redan idag!

Miljö och hållbarhet är viktigare än någonsin och vi arbetar hela tiden för att fortsätta bredda miljösegmentet i vår produktmix. För att göra det enkelt att välja ett miljöanpassat alternativ har vi tagit fram take away-konceptet Urban to go, ett sätt för oss att hjälpa våra kunder välja rätt.

Plastbantar du?

Vi har många alternativ till produkter av fossil plast. Flera av våra produkter är tillverkade av förnyelsebara råvaror, restprodukter från jordbruket eller av återvunnet material. Idag finns exempelvis fibermaterial som bagasse och pulp vilka består av restprodukter från sockerrör respektive veteproduktion. Bambu och palmblad är andra naturliga material. Flertalet produkter kan återvinnas eller är industriellt komposterbara och själva råvaran är ofta certifierad enligt exempelvis FSC.

 

Som du märker finns det en uppsjö av alternativ att välja mellan, så våga testa något nytt - om du inte redan gjort det! :-)

 

Bli kund nu ➡️

Hämtboxar i nya material

Take away utan plast? Det är fullt möjligt! Vi har matlådor i helt vanligt papper (kartong) samt i fibermaterial med ursprung från växtriket. Produkter med den tilla trycksymbolen kan profiltryckas med egen logotype.

Artikeln kan profiltryckas med egen logo.

[ Våra hämtboxar och hämtformar ]

Mikroformar i hållbara material

Håll koll på den lilla blå symbolen med vågor på. Den visar att produkten klarar att värmas upp i mikrovågsugn,  jämfört med andra slags artiklar som man bara hämtar varm mat i. Vi har mikroformar fibermaterial, bioplast samt flergångsmatlådor. Kolla in vårt sortiment!

Artikeln tål uppvärmning i mikrovågsugn.

[ Våra mikroformar ]

Bestick av trä och papper

Vi har naturligvis även bestick av hållbara material. Prova gärna träknivar, gafflar och skedar som är vaxade - det ger en mjukare känsla i munnen.  Pappersbesticken håller en hög kvalitet och fungerar väldigt bra. Testa! Nu finns även diskbara flergångsbestick för en cirkulär hantering.

[ Våra bestick ]

Tallrikar

Engångstallrikar i plast är ett minne blott, men det finns väldigt fina och hållbara alternativ i fibermaterial. Palmblad är en naturlig, förnyelsebar och biologiskt nedbrytbar råvara.som kan formas till skålar, tallrikar och fat - 100% naturligt. 

[ Våra tallrikar ]

Produkter av returplast

rPET är återvunna PET-flaskor som man använt igen för att göra nya produkter - till exempel salladsskålar. Många går över på kartong idag, men för de verksamhet som fortfarande vill visa upp sina produkter på ett bra sätt, finns det skålar m.m. av returplast att tillgå.

[ Till salladsskålar av returplast ]

Sugrör i flera storlekar och färger

Sugrör av plast "is no more", så nu finns det flera andra material att välja mellan för barer och restauranger som gör drinkar. Det mest bekanta för alla är väl papperssugrör, men nu finns även sugrör av vass, vildgräs och bambu.

[ Se våra sugrör ]