Nyheter | Pac-production Sweden AB

Snickerscheesecake med salt kolasås i Organic puzzle dessertbägare

Organic puzzle är en dessertbägare med fina former. Ett lätt sätt att imponera på dina gäster! Här kommer ett recept på en läcker cheesecake som blir vacker i de fina 50 ml-bägarna.

Snickerscheesecake i dessertbägare
Krossade kakor (t ex Digestive, Oreo osv)
cirka 4 dl grädde
200 g färskost (naturell)
1 burk "Dulce de leche"

Salt kolasås (räcker till 1 hel burk, att förvara i kyl):
2,5 dl socker
6 msk smör
1,25 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt (valfri sort)
 
Gör cheesecake-smeten så här:
Krossa kakorna i en mortel. Strö ut över botten på din dessert. Vispa grädden hårt. Tillsätt 200 g färskost och vispa slätt. Tillsätt en burk "Dulce de leche" och vispa. Smaka av - om du önskar att blandningen skall vara sötare så tillsätt florsocker efter smak.

Spritsa över "Dulce-de leche"-grädden över kakkrosset. Häll över lite salt kolasås (kolasåsen måste vara avsvalnad, annars smälter cheesecake-smeten). Strö över några salta jordnötter. Dekorera med Mini Peanut Butter Cups, en salt pinne eller salt kringla.

Gör den salta kolasåsen så här:
Häll i cirka 1 msk socker i mitten utav en medelstor kastrull. Värm på medelvärme. Låt sockret smälta. Lyfta och skaka kastrullen försiktigt, så att sockret flyter ut. (Då smälter det lättare och man förhindrar att det bränner fast - RÖR INTE runt i sockret). När sockret har smält, strö ner ett par matskedar ytterligare socker. Upprepa steget med 1 msk socker (häll i 1 msk i mitten och låt det smälta), med ytterligare några matskedar till. Sockret ska smälta och få en gyllene bärnstensfärg. När allt socker ha smält: Tillsätt smöret, lite i taget, och rör om ordentligt tills det har blandat sig. Ta kastrullen av plattan och tillsätt grädden. Häll försiktigt. Rör till sist i flingsalt och vaniljsocker och blanda ordentligt. Häll kolasåsen i en glasburk och låt det svalna.
 
Till dekoration:
Salt kolasås
Salta jordnötter
Reese's Mini Peanut Butter Cups
Salta pinnar och/eller salta kringlor "Mini Pretzels"


 
Tips!
För den som inte har tid, lust eller ork kan man köpa färdig salt kolasås på tub.

(Receptet är skapat av Tartspecialisten.se)


2018-08-21